Blogg

7. feb, 2019

.

Jo, Duffy har löpt. Men hon ville inte. Jag hade ingen reservhane att testa med så jag bestämde mig för att vänta och hoppas på nästa löp som troligtvis blir till jul. 

Men Gabe ska bli pappa till en annan kull. Tiken heter Eja och finns på Ullbitens kennel❤

 

Vi har fått en sponsor. Ingen mindre än Halmstad Hundrehab. Jag är väldigt glad för detta. Där får hundarna fyskoll och hjälp vid behov. 

Jag var hos Lena första gången sommaren 2017 med Yes som hade en hälta bak som vägrade gå över. Men med hennes hjälp lyckades vi komma i form till kvartsSm, där vi slutade totalt 6a och gick vidare. Det var guld värt 🙂 

 

Vi ska försöka komma igång nu, men vädret är inte så kul och jag har en manlig förkylning som inte går över. Kämpar för att orka jobba och hundarna klättrar på väggarna. Ja inte Duffy då🤭

4. dec, 2018

Snart jul och det betyder ju att våren närmar sig...eller ja snart i varjefall 🙂 Duffy har inte börjat löpa än. Snart ska Yes löpa, hon löper bara en gång om året och Duffy löpte samtidigt med henne förra året. Jag vill helst inte att det dröjer allt för långt in på nästa år innan hon kommer igång. Vi får se. 

Duffy och Alma har testat vallning. Dom gick för Caroline Lindqvist som är väldigt duktig och pedagogisk. Första gången jag såg Duffy från en annan vinkel 🤪Och hon köpte direkt att det var Alma som tog henne till fåren. Det går ju inte med tex Yes som bara tar fåren till mig om jag är med.

 

Taran är klar för UnghundsSm 2019. Hon är speciell på ett lite annorlunda vis🙂

 

 

18. okt, 2018

Snart är tävlingsåret över. Det har blivit väldigt lite tävlingar i år för vår del. KvartsSm starta vi inte av olika anledningar. På NötSm gick vi vidare till final och slutade 7a (sist i finalen) Yes ska nu bara vara hund och hållas i god kondition så får vi se hur vi gör till våren. Hon har ju ont i tårna och är ofta halt 😥 

Taran har debuterat i IK1. Det blev en vinst och en andra plats. 19 poäng till UnghundsSm 2019. Hon är rolig att hålla på med, men  vi skyndar ändå långsamt.  Blir förhoppningsvis nån mer ik1 i höst. 

Duffy har inte börjat löpa än. Håller verkligen inne med det, men den som väntar....

Den utvalda hanen blir troligtvis Gabe 😀

(foto: Ida Kucera som även tagit bilden på första sidan)

13. jul, 2018

Skulle ju skärpa mig och inte ha så lång tid mellan inläggen, men vem vill sitta vid datorn när solen skiner 🙂. Tiden springer iväg, precis som livet. Längtar tills jag blir pensionär 😎Lätt att säga nu haha.

En veckas jobb till, sen har jag två veckors semester. Då åker vi ner till Åsa och förbereder det sista inför Unghundssm nöt som vi arrangerar 28-29 juli i näsby, Sjöbo. Djuren ska köras genom, banabygge, drivgångar byggas och massa piff inför tävlingsdagarna. 

När det är över åker vi hem en dag för att sedan dra vidare mot Gävle där Alma och Duffy ska starta UngdomsSm i agility. På vägen upp stannar vi och hälsar på Mikaela och hennes flock. 

Vila på semestern....nej det blir det inte mycket av. 

I höst/vinter hoppas vi på Duffyvalpar 🙃 hane ej helt bestämt.

 

3. okt, 2017

Ja Yes har ju varit skadad sedan mars till typ juli. Efter några besök på Halmstad Hundrehab kunde vi återuppta träningen och starta KvartsSm, Agria Cup och FårSm. Det känns att vi inte har rätta känslan men vad gör det. Vi gjorde vårt bästa och hon e grym. På KvartsSm slutade vi totalt 6a. Det var roligt. Vi kan om vi vill. Felet med oss är ju jag. Är inte riktigt fokuserad på det jag ska, men alla kan inte vara bäst så enkelt är det. Här är Yes bäst och jag e kass.

Nu i helgen hjälpte vi till på unghundssm och nu är hon halt igen😥. På ett framben denna gången. Så tröttsamt.  Hoppas dock kunna starta sista helgen i oktober. Vi får se.

En smågalen 6månaders tik har flyttat hit. Taran. Så i vinter blir det att göra det jag gillar mest. Träna unghundar 😀

Fyra st från Gabes kull med Vallhunden Vem har varit på MH och de genomförde det med mycket bra resultat. Roligt.

Nelly från Gabe x Kalla-kullen har vunnit nn1 och är godkänd vallhund. Borde också vara klar för UnghundsSm Nöt 2018.

Tror det är sex stycken röntgande i olika kullar (e gabe) och alla friröntgade.

Hör bara positivt om alla avkommorna och man blir alldeles varm i hjärtat.

Nog är han speciell den där Gabe.