Blogg

2. feb, 2020

6 hanar och 1 tik föddes 29/1. Finns hanar till salu 🙂❤. 

12. dec, 2019

Vi hoppas på valpar i månadsskiftet Jan/feb -20

Jack är en stabil hane som jag tror kommer passa Tarans energiska temprament bra. 

Han är gentestad fri: cea, igs, tns och sn. 

Det betyder att valparna kommer vara fria 🙂

Mer om Taran finns på hennes sida. 

Ultraljud är bokat. 

23. maj, 2019

Det har varit intensivt med tävlingar nu i vår. Yes har gått jättefint och vi fick våra poäng till kvartssm. Hon drog även till med vinst i häckeberga. Det är stort 🙂. Tyvärr har hon problem med tårna, så det blev inga fler starter. Så vi kommer otävlade till KvartsSm, som jag hoppas kunna starta.

Taran har fått hänga med på ik2. Hinner inte åka på både ik1 och ik2. Det har jag inte fått ångra. Hon har varit helt fantastisk. Vilka hämt, vilken hjärna, ja vilken hund. På stora banor har hon visat att hon har där att göra. Känns jätteroligt. Hon har skrapat ihopa 35p till UnghundsSm och 22p till KvartsSm.  Det var inte inräknat i min ekonomi, men vi får ju testa. Alla erfarenheter är bra 🙂 

På hämtet i Häckeberga försvann får och hundar 10-11 sekunder bakom en backe. Marianne som ställde ut alla flockar, delade ut ett specialpris, "Bäst bakom kullen". Taran fick detta. Helt galet. Lilla Taran just 2år fyllda. Mycke skryt kanske, men när man inte vet hur länge Yes kan vara med på banan och man känner sig lite ledsen för det och Taran bara kommer ut och levererar. Ja då måste man bara får skryta lite. 

Nu håller vi lite träningssemester (semester från träning). Fokus på att Nöttävlingarna ska bli bra. Gabe drar ett tungt lass där. Han är en klippa när vi vallar in djuren 🙂

Alma och Duffy ska få lite hårdträning nu. I Aug ska dom på UngdomsSm i agility. Dom kämpar också för att få till det på tävling. Alltid händer något. Duffy går riktigt bra på träning, så det kommer nog. 

Dom har också varit på kurs hos Marianne och hos Caroline. Fortsättning i vallningen följer.

7. feb, 2019

.

Jo, Duffy har löpt. Men hon ville inte. Jag hade ingen reservhane att testa med så jag bestämde mig för att vänta och hoppas på nästa löp som troligtvis blir till jul. 

Men Gabe ska bli pappa till en annan kull. Tiken heter Eja och finns på Ullbitens kennel❤

 

Vi har fått en sponsor. Ingen mindre än Halmstad Hundrehab. Jag är väldigt glad för detta. Där får hundarna fyskoll och hjälp vid behov. 

Jag var hos Lena första gången sommaren 2017 med Yes som hade en hälta bak som vägrade gå över. Men med hennes hjälp lyckades vi komma i form till kvartsSm, där vi slutade totalt 6a och gick vidare. Det var guld värt 🙂 

 

Vi ska försöka komma igång nu, men vädret är inte så kul och jag har en manlig förkylning som inte går över. Kämpar för att orka jobba och hundarna klättrar på väggarna. Ja inte Duffy då🤭

4. dec, 2018

Snart jul och det betyder ju att våren närmar sig...eller ja snart i varjefall 🙂 Duffy har inte börjat löpa än. Snart ska Yes löpa, hon löper bara en gång om året och Duffy löpte samtidigt med henne förra året. Jag vill helst inte att det dröjer allt för långt in på nästa år innan hon kommer igång. Vi får se. 

Duffy och Alma har testat vallning. Dom gick för Caroline Lindqvist som är väldigt duktig och pedagogisk. Första gången jag såg Duffy från en annan vinkel 🤪Och hon köpte direkt att det var Alma som tog henne till fåren. Det går ju inte med tex Yes som bara tar fåren till mig om jag är med.

 

Taran är klar för UnghundsSm 2019. Hon är speciell på ett lite annorlunda vis🙂