Blogg

14. maj, 2022

Förra året i april såg det mörkt ut att agilitytävlingarna skulle dra igång. Vi valde då att para Duffy. Veckan efter, ja då drar det igång. När valparna åkt och var ca 9 veckor, fick Duffy anaplasma och träningen kunde inte komma igång. Men tack och lov blev hon snabbt bra igen. Träningen kom igång och Alma anmälde till massa tävlingar på senhösten. Vad händer då...jo kennelhosta! Oturen förföljer dom. 

Men efter jul kan dom äntligen komma ut på lite tävlingar. Det går bra också. Duffy blir hoppchampion och plockar pinnar. 

På Gåsahoppet tar dom sig till final, men tyvärr drar Duffy på sig en sträckning i ett baklår🤪(de visste vi såklart inte då) Det fattas en agilitypinne för att kvala till Sm, men Alma stryker henne från de sista loppen och startar bara finalen, där dom slutar 4a😀 

Här är vi nu då...Nästa vecka väntar WAO i holland och Duffy kommer stå på start 😀 Senare i sommar väntar JuniorVm i Finland. Vilka äventyr dom åker på. Hide ska också med och starta i holland.

 

Drake har gått väldigt bra nu i vår, så nu är väl vår tur slut 😉 Hon har en liten smyghälta, men inget som vi hittar vad det är. Hon har lång vila nu och ska snart igång igen. Dock har hon fått hjälpa till när vi varit ute på jobb. Men ingen träning. 

Taran har fått vara med mig lite på jobbet. Det går bra🙂

Och gamla Yes har fått rycka ut på jobb, när det var kvigor på rymmen. Många km bort😎11,5år och fixa det perfekt. 

Vet inte om jag saknar en bulldoser precis. Skönt ibland, men oftast är det väldigt behagligt med lite försiktigare hundar, kanske för man själv blivit äldre. 

 

Gud vilket långt inlägg....

I vinter planerar jag att para både Taran och Drake (Kan ändra mig)

26. dec, 2021

Fina Shep skadade sig illa och i samråd med veterinär fick han somna in. Han är väldigt saknad, även om han bara var här 1,5år. Gillade verkligen honom och han var superkul att träna. Han kom in i vår flock och bara passade där helt perfekt. Tacksam för den tid vi fick.

17. nov, 2020

Jag älskar valpar. Ännu en helt underbar kull som jag fått njuta av. Dessa är dock inte så vilda som dom förra 😀 

Nästa vecka börjar dom flytta och de är alltid lite sorgligt. Jag skulle eg haft en valp själv, men min rygg har varit kass hela hösten och är ännu inte riktigt bra, så jag får vänta. Ska bli så roligt att följa gänget på sina äventyr🙂 

Drake har röntgat höfterna och fick resultatet B😘 Hon förgyller mina dagar och är grymt rolig att ha att göra med. 

Alma och Duffy hann ta sin första SmPinne, innan tävlingarna stängdes igen. Häftigt. Dom är grymma. Hoppas det snart lugnar sig så dom kan öppna upp igen. Tills dess blir de massas träning.

Hide börjar se fin ut i fårhagen så Alma själv ska ta över träningen nu. Dom utvecklas också fint i agilityn. 

De va lite nytt från oss. Om inget annat....så  God JUl 🙂😉

18. sep, 2020

Jag älskar ju bilder. För ett tag sedan var jag i Norrtälje och träffa Frida som tog fina bilder på hundarna. Taran, Duffy och Drakes sidor har fått ett litet lyft =)

2. jul, 2020

Ja detta året är inte som andra år. Därför har jag beslutat att ta en kull till på Taran. Tanken är att jag själv ska ha en, så det var det som övervägde. Har i princip bestämt hane, men det kräver endel logistik, både här och där så jag går inte ut med det än. Har en plan b också🙂 Det är i varjefall en stilig kille och framförallt, bra vallhund med bra mentalitet🙂

Vi har bokat ögonlysning, så den måste såklart vara ok också.

Är man intresserad av en valp så välkommen att kontakta mig.

 

Det är många som frågar efter Duffyvalpar. Hon löpte i april och vi valde att inte para då. Hon har långt mellan löpen så än dröjer det. Om det ens blir några 🤔 Karriären är viktigare. Alma börjar hundgymnasiet i höst och då ska Duffy vara med där.